Duurzaamheid zit ons bij Biofase in de genen, maar sinds begin dit jaar gaan we daar nog een stapje verder in. Sinds januari zetten we immers mee onze schouders onder het OOOT-initiatief. Onder het motto: ‘One Order, One Tree’, engageren we ons om voor elk verstuurd order, één boom aan te planten. Een kleine moeite, maar op langere tijd een wereld van verschil. We steunen deze actie van de Amerikaanse NGO ‘Trees for the future’ dan ook ten volle.

Meer dan enkel bomen planten

Nu is het planten van bomen die voor zuurstof zorgen en simpelweg nodig, maar dit is niet de hoofdbetrachting van ‘Trees for the future’. De achterliggende gedachte is het helpen van lokale families actief in de landbouw in ontwikkelingslanden. Door het aanplanten van bomen slagen deze gezinnen er in hun landbouwgronden op middellange termijn terug vruchtbaar te maken, waardoor ze weer jaren verder kunnen.

De organisatie zorgt bovendien voor een begeleidingstraject. Gedurende 4 jaar worden de gezinnen opgevolgd en gecoacht op het vlak van milieu-, bodem- en bosbeheer. Door de kneepjes van het vak te leren en de best practices op te pikken, slagen ze er in zelfvoorzienend te worden en een stabiel inkomen te genereren.

Om het even heel concreet te maken, geven we je even een kleine berekening mee. Zo wordt de impact van dit initiatief meteen duidelijk:

  • Het aanplanten van een boom kost $ 0,25
  • Voor elk verstuurd order draagt Biofase € 0,15 bij
  • € 0,10 gaat rechtstreeks naar de NGO
  • € 0,05 gaat naar het voorzien van stickers op elke doos gelinkt aan het project
  • De bijdrage van onze fulfilment klanten bedraagt € 0,15 per order
  • Het wisselkoersverschil tussen € 0,25 en $ 0,25 gaat integraal naar de NGO

Perfect passend in de visie van Biofase

Je merkt het een stevige bijdrage, waardoor we op een economisch aanvaardbare manier een bijdrage leveren aan mens en milieu. Dit project matcht dan ook perfect met onze normen, waarden en langetermijnvisie. Ook op deze manier trachten we onze klanten bewust te maken van het belang van duurzaamheid en al is het maar een klein beetje, de mindset te beïnvloeden.

Wil jij genieten van kwalitatieve ecologische rietjes en bij elke aankoop een fantastisch project steunen? Koop dan je rietjes aan via onze webshop. Goed voor jou én de wereld!