Vanaf volgend jaar zijn plastic rietjes officieel verboden. Meteen een reden voor Sven Pichal van ‘De Inspecteur’ van Radio2 om de alternatieven op de markt te testen. In het programma kwamen ook onze 100% biologisch afbreekbare rietjes aan bod!

Kwalitatieve rietjes die het verschil maken

5 verschillende soorten alternatieve & biologische rietjes werden door kinderen uitvoerig getest en becommentarieerd. De rietjes van Biofase op basis van avocadopitten werden onder de loep genomen en kregen heel wat positieve commentaar. Hoewel ze in eerste instantie de geur en de smaak van de rietjes niet geweldig vonden, waren ze wel enthousiast over de degelijkheid en het gebruiksgemak. Het gaat simpelweg om een volwaardig alternatief voor de plastic rietjes, maar dan wel een heel stuk duurzamer en ecologischer.

Beste alternatief voor plastic rietjes

Ook zaakvoerder Guido Castelein kwam in het programma aan bod en gaf aan dat de oorsprong van de avocadopitten in Mexico ligt. Daar worden de avocadopitten beschouwd als een afvalproduct en worden er rietjes van gemaakt, een win-win voor alle partijen. Vervolgens worden de rietjes op een ecologische manier – per schip – geïmporteerd naar onze contreien. Niet enkel Guido is trouwens overtuigd van de meerwaarde van de rietjes, op de klimaatconferentie in Madrid werden onze rietjes verkozen als enige alternatief voor plastic rietjes. Een bevestiging van onze meerwaarde.

Over de afbreekbaarheid van de weggeworpen rietjes hoef je je alvast geen zorgen te maken. Binnen de 240 dagen breken de rietjes volledig af.

Een mooie 3de plaats voor onze biologische rietjes

De kids beloonden ons met een mooie bronzen award. De rietjes uit PLA en herbruikbare siliconenrietjes gingen ons vooraf. Geen schande en uiteindelijk streven we allemaal naar hetzelfde doel: ecologischer omgaan met onze wereld.

Interesse in de rietjes van Biofase?

Momenteel zijn onze rietjes alleen beschikbaar in bulk voor de horeca per 2000 stuks. Nood aan een kleinere hoeveelheid? Binnenkort vind je ook onze rietjes in kleine retailverpakkingen per 50 of 150 stuks per doosje.

Klik hier voor het volledige artikel op Radio 2 >>